Skip to main content

Ro Sommernes bistår Aurora Eiendom AS

07.07.2021
Ro Sommernes har bistått Aurora Eiendom AS med nok et oppkjøp av kjøpesenter fra Steen & Strøm AS / Klépierre.

Kjøpesenteret er Farmandstredet i Tønsberg, og består av 85 butikker fordelt på 28.300 kvm med årlige leieinntekter på ca. NOK 100 millioner. Omsetningen på kjøpesenteret var i 2020 ca. NOK 1,3 milliarder. Kjøpesenteret blir det femte i porteføljen til Aurora Eiendom AS etter at selskapet i juni kjøpte fire andre, også fra Steen & Strøm AS (se egen sak). De fire andre er Vinterbro Senter utenfor Oslo, Amanda Storsenter i Haugesund, Nerstranda i Tromsø og Nordbyen i Larvik, som i 2020 hadde en samlet omsetning på ca. NOK 3,2 milliarder.

Aurora Eiendom ble etablert av ankerinvestorene Stordalen, Johannson, Varner og Løseth, og flere investorer som Ringnes gjennom Eiendomsspar har blitt aksjonærer.

Vår bistand har blant annet bestått i forhandlinger og arbeid med avtaleverk rundt oppkjøp av eiendomsselskaper, arbeid med emisjoner og låneavtaler, due diligence av målselskapene samt generell selskapsrettslig bistand i prosessen.

Teamet har bestått av Henrik A. Christensen, Erik Sandtrø, Trond Kvisgaard, Ole Johan Stensli, Katinka Wikborg, Katja Foss Kløve og Sissil Andersen.